Online een nieuw bestand maken en (automatisch) opslaan in Onedrive

Met Office 365 maak je even vlot Word-, Excel- en Powerpoint-documenten in de cloud als via de misschien meer bekende apps op je desktop. In deze tutorial leer je in de cloud werken met een Word-document, maar dezelfde principes gelden voor Excel en Powerpoint.

EEN NIEUW DOCUMENT STARTEN

Surf via je favoriete browser naar Office.com en log in.

  • Klik links op Nieuw item starten.
  • Kies het type bestand dat je wilt maken. In dit voorbeeld kiezen we voor een Word-document.
  • De app Word Online wordt in de browser geopend in een nieuw tabblad.
  • Je krijgt meteen een lege pagina aangeboden en je kan – direct in je browser – beginnen werken aan je tekst, net zoals je dat gewoon bent in de desktopversie van Word.

VRAGEN

1. Hoe sla ik mijn tekst op?
Dat is niet nodig. Terwijl je aan het tikken bent, wordt je tekst voortdurend automatisch opgeslagen. In de blauwe balk – bovenaan in het midden – zie je naast de documentnaam (standaard: Document 1) de status voortdurend veranderen van opslaan naar opgeslagen. Je kunt je browser of het tabblad dus op elk moment zonder risico sluiten.

2. Hoe verander ik de bestandsnaam?
Heel eenvoudig door in het midden van de blauwe balk op de bestandsnaam te klikken. De tekst wordt geselecteerd en je kunt meteen een nieuwe bestandsnaam intikken.

3. Waar wordt mijn bestand opgeslagen?
Jouw tekst wordt automatisch opgeslagen in je persoonlijke Onedrive. Links in de blauwe balk zie je de locatie. Als je daarop klikt word je doorgestuurd naar Onedrive en zie je het bestand staan tussen je online documenten.

4. Hoe open ik het document opnieuw om er online aan verder te werken?

Dat kan op 2 manieren.

a) Om snel een recent bewerkt document te openen: log in op Office.com en klik bovenaan op Word (ook terug te vinden onder de 9 puntjes in de linkerbovenhoek).
Onder Recent vind je vervolgens je document terug. Klik op de bestandsnaam om het document opnieuw te openen en verder te werken.

b) Log in op Office.com en klik bovenaan op Onedrive (eveneens terug te vinden onder de 9 puntjes in de linkerbovenhoek). Zoek jouw document en klik op de bestandsnaam om verder te werken.

5. Kan ik ook offline verder werken aan mijn document?
Absoluut. Zoek het bestand in Onedrive en klik naast de bestandsnaam op de drie puntjes, vervolgens op Openen en Openen in app.

Het bestand wordt tijdelijk gedownload en geopend in de desktopversie van Word (die moet je dan wel geïnstalleerd hebben). Alle wijzigingen die je aanbrengt worden meteen ook online opgeslagen in Onedrive, zodat je deze ook ziet als je het document opnieuw opent in de online versie van Word.

Related Articles