Hoe maak je steekkaarten (flashcards?)

Quizlet.com is een web toepassing voor het aanleren van woorden, begrippen, definities, etc met behulp van steekkaarten/flashcards.

Troeven: Het is zeer makkelijk, snel en efficiënt te gebruiken.
Je hoeft niets op voorhand te installeren. Het werkt in elke browser. Je hebt een gratis versie als je zelf kaarten wil aanmaken. Maar het bevat ook een grote collectie reeds aangemaakte kaarten door andere gebruikers. Die kaarten kan je ook steeds gratis gebruiken en insluiten in vb een Moodle test of pagina.

Nadelen: Je hebt internet nodig om content aan te maken. Het is niet offline beschikbaar, tenzij je een pdf afdruk maakt.

Via deze website kan je een account aanmaken en meteen beginnen: https://quizlet.com/nl

Op deze pagina vind je tutorials: https://help.quizlet.com/hc/nl/categories/360001601132-Leren

Eerst moet een woordenlijst worden aangelegd met in de eerste kolom de term en in de tweede kolom de definitie (beschrijving, synoniem, etc) of eventueel een afbeelding. Bij het ingeven van de termen en definities moet je de taal opgeven, zodat bij het inoefenen audio kan afgespeeld worden dankzij “text-to-speach” technologie. Je kan ook je eigen audio toevoegen als je de betalende versie hebt.

Als de woordenlijst klaar is, dan kunnen de woorden met verschillende soorten oefeningen worden aangeleerd en ingeoefend. Dat kan op de website of via de Quizlet app. De Quizlet kan ingesloten worden in Moodle. De cursisten moeten zich niet registreren, maar indien ze zich registreren kan je hun vooruitgang opvolgen.

LET OP: Om eigen afbeeldingen te kunnen invoegen en om te kunnen werken met klassen is een betalend account nodig. Betalend per jaar
€ 3/maand (Jaarlijkse afschrijving van € 35,99)

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?