Hoe maak je een quiz aan die gespeeld kan worden met een smartphone?

Hiervoor kan je Kahoot gebruiken.

Kahoots zijn leuke leerspelletjes die je zelf kan creëren.  Als docent stel je vragen en de studenten antwoorden met hun mobiele apparaat.  Je kan drie soorten Kahoots aanmaken: een enquête, quiz of discussie.

Kahoots worden het best gespeeld in een groep, zoals in klasverband.  Het aantal deelnemers in onbeperkt.   De vragen en mogelijke oplossingen verschijnen op het bord/scherm van de klas.  Iedereen kiest een antwoord en antwoordt via zijn eigen mobiel apparaat.  Als de tijd voorbij is, zie je op groot scherm hoeveel personen welk antwoord hebben gegeven.   Zo kan je als docent je lessen aanpassen aan de antwoorden die je van je studenten krijgt.  Na elke vraag wordt er een algemene tussenstand geprojecteerd. Elke speler ziet op zijn mobiele apparaat op de hoeveelste plaats hij persoonlijk staat.  Dit bevordert de competitie.   Op het einde krijg je een totaaloverzicht van de scores van de verschillende vragen per leerling.  Dit totaaloverzicht kan je downloaden.

Om je Kahoots leuker te maken, kan je zelf foto’s, video’s, YouTube-filmpjes, diagrammen of achtergrondmuziek toevoegen.

Wil je ermee aan de slag, bekijk dan de tutorials.

Online handleiding Bron: Willem Denijs

Related Articles