Hoe log je in op Google Drive en Gmail?

LET OP!

Log je als nieuwe leerkracht voor het eerst in op Moodle dan gebruik je Voor het schooljaar 2022-2022 het wachtwoord  Moodle+22. Eenmaal ingelogd zal je gevraagd worden je wachtwoord te wijzingen.
Werk je reeds langer voor GO! CVO Antwerpen dan gebruik je uiteraard je persoonlijke wachtwoord.

  1. Log in op Moodle.

Weet je niet meer hoe dat moet? Bekijk dan dit artikel.

2. Je komt dan op de startpagina van Moodle. Bovenaan zie je een blauwe balk. Daar staat BERICHTEN en GOOGLE DRIVE.

3. Als je klikt op “berichten” dan opent dit je persoonlijke Gmail account. Deze is gekoppeld aan je Moodle. Elke medewerker van CVO Antwerpen en elke cursist heeft zo’n Gmail. Dit noemen we ook het .org mail adres. Je kan enkel intern met dit e-mail adres mailen. Dus naar collega’s en cursisten.

Je kan mappen/bestanden delen met elkaar. Misschien heb je al een map die met je werd gedeeld. Kijk eens links onder de koppeling “Gedeeld” met mij”.

3. Als je klikt op “Google Drive” dan opent dit je persoonlijke Google Drive. Deze is ook gekoppeld aan je Moodle. Dus ook hier geldt dat medewerkers en cursisten van CVO Antwerpen een Drive hebben. We noemen dit ook GD. (afkorting).

Je kan de map die met je werd gedeeld makkelijk verslepen naar je eigen Drive. Je eigen Drive is eenvoudiger om te organiseren. De map “Gedeeld met mij” kan je niet zo goed organiseren. Waardoor het moeilijker wordt om alles terug te vinden.

Wil je lezen hoe je met een GD aan de slag kan gaan? Voor NT2 medewerkers bestaat er een handleiding in de map NT2 materiaal op Google Drive. https://docs.google.com/document/d/1bv2oLoqN_EFltT0OZmOQGJ4grMCknWhUVcjgssBPb1o/edit

Je kan ze ook als Word downloaden. (zie onderaan)

Article Attachments

Was this article helpful?

Related Articles

Leave A Comment?