Hoe kan je een audio bestand omzetten naar een ander formaat?

Stel je hebt een audio opname gemaakt met je smartphone. Je hebt nu een aantal audiobestanden, maar ze zijn in het formaat .wav. Dit formaat neemt veel plaats in beslag. Je kan deze bestanden naar .mp3 omzetten zodat ze veel kleiner worden maar niet inboeten aan geluidskwaliteit.

Je kan hiervoor een audio encoder of converter gebruiken. Er bestaan er een heleboel, maar in dit artikel wil ik je het makkelijke gratis programma fre:ac tonen.

Je kan het programma gratis downloaden via deze link. Er bestaat een versie voor Windows, Mac en Linux.

Hoe gebruik je het programma?

Eerst moet je het downloaden en installeren.

Stap 1: Open het programma.

Stap 2: Selecteer een audio bestand van je pc of sleep een audio bestand naar het programma. Om een audio bestand toe te voegen. Klik je op de knop

Stap 3: Kies het formaat waarin je het bestand wil omzetten. Mp3 is een gemakkelijk en gangbaar formaat dat ook compatibel is met de meeste toestellen en browsers. Je kiest het formaat in het drop-down menu GESELECTEERDE ENCODER.

Stap 4: Kies de plaats waar het nieuwe bestand zal gezet worden. Dit doe je bij de uitvoermap. Via de knop BLADEREN kan je een map op je pc kiezen waar je de omgezette bestanden in wil plaatsen.

Stap 5: Je hebt nu alles ingesteld en je kan het originele bestand nu gaan omzetten (Je maakt een kopie van het originele bestand, maar dan in een ander formaat).

Om het omzetten te starten klik je op de knop

Je ziet de voortgang in de voortgangsbalk. Als het bestand is omgezet kan je het terugvinden in de door jou gekozen map op je pc.

Related Articles