Een vergadering inplannen en een lokaal reserveren in Outlook (online versie)

Dat je via je Outlook agenda bij het inplannen van een vergadering meteen ook je collega’s kunt uitnodigen, wist je uiteraard al. Nieuw (en superhandig) is dat je nu in één beweging ook een lokaal kunt reserveren.

We tonen je hoe het moet in de online versie van Outlook.

Log in op Office.com en klik door naar Outlook.

Klik helemaal onderaan in de linkerkolom op het tweede icoontje: Outlook agenda.

Geen zin in een omwegje? Surf dan meteen naar https://outlook.office.com/calendar/

Ga via de pijltjestoetsen bovenaan het scherm naar de gewenste datum, bv. 1 april.

Je kunt nu klikken en slepen met de muis om het daggedeelte aan te duiden dat je wil reserveren voor de vergadering, bv. van 14.00 tot 17.00 u. Zodra je de muisknop loslaat verschijnt het schermpje dat je hieronder ziet.

Vul eerst een titel voor de bijeenkomst in en de namen van de uit te nodigen deelnemers. In de derde regel kan je eventueel nog aanpassingen doen aan datum en uur. Hieronder heb ik de duur van de vergadering met 30 minuten verlengd.

Tot slot boek je een ruimte voor je vergadering. Dit kan op 2 manieren.

a) Heb je meteen al een voorkeur voor een bepaalde campus, typ dan bij Zoeken naar ruimte of locatie de eerste twee letters daarvan in, bv. Wi voor Campus Willebroek. Je krijgt meerdere zoekresultaten, maar alleen deze met een blauw icoontje zijn voor jou van belang. Op Campus Willebroek bv. is op 1 april alleen lokaal P5 beschikbaar (interessant is dat meteen ook wordt vermeld aan hoeveel personen dat lokaal ruimte biedt).

Klik in de lijst op het lokaal dat je wilt reserveren en vervolgens links onder op Verzenden.

b) Heb je nog geen voorkeur voor een campus, klik dan op Meer opties om een overzicht te krijgen van alle op die dag beschikbare lokalen. Klik in het nieuwe scherm op Zoeken naar een ruimte of locatie en vervolgens op In meer ruimten zoeken.

In de rechterkolom verschijnt nu de lijst van alle in CVO Antwerpen beschikbare lokalen. Klik op je voorkeur en vervolgens linksboven in het scherm op Verzenden.

Related Articles