Volg de vorderingen van je cursisten met het blok ‘Voortgang voltooiing’ in Moodle

In Moodle kan je de vorderingen van je cursisten opvolgen met het blok Voortgang voltooiing.

Dit blok toont je hoever je cursisten staan en welke activiteiten ze voltooid hebben. De cursist zelf krijgt een duidelijk overzicht van wat er van hem/haar nog wordt verwacht.

Het blok ‘Voortgang voltooiing’ toevoegen

Ga naar de cursus in kwestie en zet links boven in het scherm de knop Wijzigen aan. De groene knop wordt nu rood.


Rechts boven in het scherm klik je vervolgens op de knop Course blocks . Ga naar Blok toevoegen en selecteer Voortgang voltooiing.

Het blok ‘Voortgang voltooiing’ configureren

Standaard bevat het blok alle activiteiten die kunnen worden voltooid. Bij een cursus met flink wat materiaal, wordt dat al snel onoverzichtelijk. Daarom doe je best enkele aanpassingen.

Klik in het toevoegde blok op het tandwiel en kies voor Configureer blok Voortgang voltooiing.

Druk op de link Toon meer…

Kies bij Kies alternatieve titel een duidelijke titel , die weergeeft wat er precies in dit blok wordt opgevolgd. Dit kunnen alleen je evaluatie-opdrachten zijn, maar je kunt ook evengoed per hoofdstuk, of les werken.

Bij Inbegrepen activiteiten kies je in het dropdownmenu voor Geselecteerde activiteiten. Hou de CTRL- (of CMD) toets ingedrukt en klik op de activiteiten die je wil opvolgen.

Tot slot beslis je over de plaatsing van het blok. Dit doe je onder Waar dit blok verschijnt en Op deze pagina. Je kiest best voor rechts (right). Zo is het blok steeds voor iedereen zichtbaar.

Van zodra je klikt op Bewaar de wijzigingen is het blok rechts in het scherm zichtbaar.

Opdracht voltooien

Kijk in de activiteiten die je toevoegt zeker na wat een cursist moet doen om de opdracht te voltooien. Meer daarover in de laatste minuten van onderstaande video.

Video

Related Articles