NT2 remediëring: Moodle materiaal importeren

Er bestaat ondertussen wel al wat afstandsmateriaal in Moodle voor NT2. Je kan dit materiaal makkelijk in je eigen cursus importeren en organiseren.

Op deze manier kunnen cursisten ook thuis verder oefenen (of in de klas als ze tijd hebben en toegang tot internet hebben – via laptop/pc/telefoon) Er bestaat ook een app van Moodle. Cursisten kunnen ook via die weg oefenen met het materiaal.

De bedoeling is om het materiaal van de remediëringscursussen naar je eigen Moodle cursus te importeren. Vanaf het moment dat het materiaal in je eigen Moodle cursus staat is het toegankelijk voor je cursisten en kan je hen makkelijk opvolgen via Moodle.

Je kan de testen/lessen die cursisten maakten verbeteren en feedback geven. Je kan cijferoverzichten maken en cursisten gaan aansporen extra oefeningen te maken.

Al het materiaal dat er tot nu toe bestaat werd gezet in de cursussen:

• NT2 – Remediëring breakthrough
  • NT2 – Remediëring waystage
  • NT2 – Remediëring T1 T2 S
  • NT2 – Remediëring T3 T4 S
  • NT2 – Remediëring Vantage

Dit zijn de basiscursussen. De cursussen hebben een update gekregen waardoor ze nu lichter zijn. Dit zou het importeren moeten vergemakkelijken.

AUB, NIETS VERWIJDEREN UIT DEZE CURSUSSEN. DIT ZIJN BASISCURSUSSEN MET MATERIAAL ALS JE DIT MATERIAAL VERWIJDERT IS HET WEG!

IMPORTEREN

Hoe doe je dit?

Bekijk het filmpje: https://youtu.be/WB2wAMTXGEI

Stap 1:  importeren.

Klik op het tabblad CURSUSBEHEER. Kies dan IMPORTEREN.

Dan zie je een aantal cursussen en onderaan zie je een ZOEKVAK.

Typ daar remed. En klik vervolgens op de knop ZOEK.

Kies dan een van de cursussen NT2 Remediëring.

• NT2 – Remediëring breakthrough
  • NT2 – Remediëring waystage
  • NT2 – Remediëring T1 T2 S
  • NT2 – Remediëring T3 T4 S
  • NT2 – Remediëring Vantage

En klik dan op de knop GA DOOR.

Stap 2: Nu ga je kiezen wat je moet importeren.

VINK ENKEL  Activiteiten en bronnen invoegen en Vragenbank ook backuppen AAN

Klik dan op de knop VOLGENDE

Nu krijg je alle leerpaden en onderdelen te zien wat er in deze cursus zit. Dat is veel. Dus nu ga je een keuze maken. Er zijn lesjes rond competenties en lesjes rond grammatica. Vink enkel aan wat je wil importeren. Al de rest vink je uit.

Sommige vragen in de lesjes zijn open vragen. Dit betekent dat je ze nog moet verbeteren. De meeste vragen zijn gesloten vragen en worden dus automatisch verbeterd.

Als je een keuze hebt gemaakt, klik je op de knop VOLGENDE. Je krijgt dan nog eens een overzicht van wat je wil importeren. Controleer en klik ten slotte op de knop IMPORTEER.

Stap 3:

Heb geduld. (drink een koffietje of een theetje)

Stap 4:

Als het importeren klaar is, krijg je de boodschap

Importeren klaar. Klik op ga verder om terug te keren naar de cursus

Dan klik je op de knop GA DOOR.

Stap 5:

Alles staat nu normaal gezien in je cursus en is klaar voor gebruik.

Stap 6:

Wil je wijzigingen aanbrengen : vb verplaatsen of in de testen zelf iets wijzigen, dan moet je eerst op de knop ZET WIJZIGEN AAN klikken rechts bovenaan. Met de dubbele pijl vooraan de testnaam of het bewerk menu achter de testnaam kan je verplaatsen of wijzigen.