Hoe log ik in op Sharepoint?

In deze tutorial leer je hoe je inlogt op de Sharepoint-applicatie van CVO Antwerpen, om vervolgens de daar beschikbare documenten te raadplegen.

Onderaan de video kan je de inlogprocedure nog eens stap voor stap nalezen.

LET OP: je hoeft niet langer te klikken op Alle Apps om het icoontje Sharepoint te zien, zoals in de video wordt vermeld. Je vindt het Sharepoint-icoontje nu rechtstreeks terug onder het Sway-icoontje.

1. Inloggen op Office.com

Sharepoint maakt deel uit van het Office 365-pakket. Inloggen doe je dan ook via www.office.com.

Om aan te melden klik je rechtsboven op het icoontje Aanmelden.

Vul je gebruikersnaam in en klik op Volgende.
Je gebruikersnaam is de eerste letter van je voornaam + je familienaam + @cvoantwerpen.be. Heet je Hans Peeters dan is je gebruikersnaam met andere woorden hpeeters@cvoantwerpen.be.

Vul nu je paswoord in. Je paswoord is hetzelfde als dat voor de docentenapplicatie e-Administratix.
Klik op Aanmelden

Klik op Ja als je het aantal keren dat je gevraagd wordt om in te loggen tot een minimum wilt beperken.

Je komt nu terecht op het welkomstscherm van Office 365. Hier kan je bijvoorbeeld klikken op het icoontje Outlook om online je e-mail te lezen.

2. Doorklikken naar de Sharepoint applicatie

Klik op de negen bolletjes links bovenaan in het scherm.

Klik op Sharepoint.

Je hebt nu de startpagina bereikt van de Sharepoint applicatie van CVO Antwerpen.

3. Documenten raadplegen op Sharepoint

Sharepoint bevat een ware bibliotheek aan links, documenten en informatie die voor jou als werknemer van CVO Antwerpen van belang kunnen zijn. De beste manier om de applicatie beter te leren kennen, is even de tijd te nemen en gewoon op verkenning te gaan.

In het menu bovenaan kan je bijvoorbeeld doorklikken naar de Docent applicatie (om je aanwezigheden in te geven) of naar het leerplatform Moodle. Ben je nieuw bij CVO Antwerpen dan is onze Wegwijzer voor nieuwe medewerkers zeker een aanrader.

Een aantal van de hierboven vermelde links zie je eveneens tussen de groene tegels rechts (Snelkoppelingen). Hier vind je ook informatie over Wat te doen bij ziekte? en kan je doorklikken naar het Meldpunt en de IT Helpdesk (de website waarop je deze tutorial aan het lezen bent). Interessant is ook de tegel Printopdrachten via dewelke je de opdracht kunt geven om cursusmateriaal te kopiëren.

Niet helemaal zeker wanneer nu precies weer de volgende onderwijsdag, personeelsvergadering of vakantie is? Scroll naar onderen en je krijgt meteen een handig overzicht van wat er in de nabije toekomst te gebeuren staat.